اندیشه وهنر معلم
راه معلم: مابایدبرای رسیدن به دموکراسی ازکودکان آغازکنیم،تنهاراه رسیدن به دموکراسی آموزش وپرورش است.

  ازفریادهای خیابانی، تامیزمذاکره 


 رسول بُداقی

در روند فعالیت سیاسی / اجتماعیِ یک جامعه، تشکیلاتی که در قدرت هست، به هردلیل خودرا برترین قدرت تصور می کند،که این تصور نابه جا موجب می شود ، برخورد قدرت حاکم با سایر افراد و گروههای اجتماعی زورگویانه و به خیال خودش منطقی و سرنوشت قطعی جامعه است.
 قدرت حاکم، تنها هنگامی سایرگروه ها وافراد را به حساب می آورد،و به خواسته ی آنها گوش می کند، که برایش خطری در راستای تضعیف قدرت بوجود آورند.
قدرت حاکم، پس از آنکه همه ی راههای سرکوب ، ارعاب، تطمیع و.... را درراه اثبات قدرت خود پشت سر گذاشت اما نتوانست مخالفین را به سکوت وتمکین وادار کند، آخرین روشِ او، پای میز مذاکره و گفت وگو با مخالفین خواهد بود.
در این مرحله موفقیت گروههای مخالفِ قدرتِ حاکم ،بستگی به شیوه ی استفاده از " میز مذاکره "دارد،در واقع رسیدن قدرت حاکم به مرحله ی مذاکره نتیجه ی سالها مبارزه و هزینه دادنِ مخالفین قدرت است، که نباید این موقعیت برای مخالفین، آسان از دست داده شود.
ازاین رو نخستین شرط مذاکره بین قدرتِ حاکم و مخالفین ،ضمانت اجرایی و برابری موقعیت مذاکره از هر نظر می باشد.
برای نمونه : 

۱. زمان ومکان مذاکره باید با توافق دوطرف باشد.

۲. هردوطرف مذاکره کننده، اختیار داشته باشند که تیم خودرا آزادانه برای مذاکره برگزینند.

۳. شرایط دیدار ومیز مذاکره مانند صندلی ها ، روشنایی ، لباس(بویژه لباس نظامی) ، دمای هوا ، زمانِ صحبت ، سخنرانی، بحث، لوازم همراه و....  باید برابر باشد.

۴. گفت وگو دوطرفه باشد، نه آنکه یکطرف فقط شنونده باشد.

۵. تضمین کافی برای امنیت _پیش از مذاکره، در میان مذاکره و پس از مذاکره _ توسط طرف مذاکره کننده ای که در قدرت است، به طرف مخالف یا منتقد یا معترض داده شود.

۶. هر طرف از مذاکره، اختیار داشته باشد، سخنگوی خود را خودش برگزیند.

۷. برهم زدن هر کدام از قراردادهای بین طرفینِ مذاکره، در هر مرحله با هدف تحقیر وامتیاز گیری خواهد بود ، وطرف مخالف باید از ادامه مذاکره خودداری کند.مگر آنکه  یک طرف بخواهد،امتیازی بدهد.

۸. هیچ کدام از طرفین با هدف شاخ و شانه کشیدن برای دیگری وارد مذاکره نشوند، مثلا طرف قدرت حاکم نباید با پوشش نظامی وارد مذاکره شود.

۹. موضوع مذاکره  و تاریخ تحقق آنها مشخص باشد.

ازآنجایی که تیمی که در قدرت هست ، به‌خاطرتجربه ی بیشتر،شاید زبده تر باشد، تیمِ مخالفینِ قدرت، بهتر است، چند روز پیش از شروع مذاکره، باهم درچند نشست، هماهنگ شده و یک یا دو سخنگو ازمیان خود برگزینند، درهیچ مرحله ای ناهماهنگی بروز ندهند، واجازه ندهند ، طرف مذاکره کننده میان آنان اختلاف بیندازد. 
تلاش کنند گفتگو و اختلاف و اشتباه گروه خودرا آهسته یا بصورت نوشته به سخنگوی تیم خود یادآوری کنند، مبادا طرف به اشتباه یااختلاف آنان پی ببرد، وازآن به سود خودبهره برداری کند.
برای تصمیم گیریهای تازه ، وآنی ،بهتر است زمانی را برای شور با تیم خود درخواست کنند.
بهتر است فقط سخنگو ، بحث کند ، هیجانی و عصبانی نشوند، به طرف گفتگو احترام بگذارند،نگاهشان به پیرامون،  تک تک افراد خود و طرف روبرو باشد.
خلاصه اینکه ، هم اندیشی، همدلی، هماهنگی و آرامش ، چهار شرط پیروزی هستند.
 
یک شنبه 1 مهر 1397برچسب:, :: 23:19 :: نويسنده : *** راه معلم ***

   راه رسیدن به  " زندگی شایسته "


    رسول بداقی

گرچه پرسش "چه می توان کرد؟ " پرسشی بسیار کلی است، اما با توجه به جمیع جهات میتوان پاسخی کلی در چهارچوبی فراگیرارائه داد؟
امروزه زندگی بدون سیاست وسیاست بدون زندگی بویژه درکشورهایی که متکی به منابع طبیعی مانندنفت،گاز ومعادن هستند،دشوار است.
درکشورهایی بااین ویژگی اگرخرافه پرستی هم واردسیاست شود،همه ی زمینه هابرای دیکتاتورپرستی فراهم است.

آسایش وآرامش فرد فرد مردم حتی در دورترین روستاها به اراده ی لحظه ای فرد دیکتاتور بستگی پیدا خواهد کرد.
هنگامی که باقطع یک لحظه برق،به خاطر یک تصمیم سیاسی ، افراد کارشان تعطیل یا خواب و آرامش شان بهم میریزد.
دراین شرایط زندگی بدون سیاست معنا ندارد.

اگر " زندگی_شایسته" را یک بام تصور کنیم،برای ساختن این بام باید نخست  چهار ستون استوار برپا کرد، که هرکدام ازاین ستونها شرایط و برنامه ی ویژه خودرا دارند. 
ستونهای رسیدن به  بام یک "زندگی شایسته" :

الف) ارتباط (پیوند) پایدار 
ب)  آگاهی
پ)  همبستگی
ت)  دموکراسی

ارتباط برای آگاهی ، ارتباط و آگاهی برای همبستگی، ارتباط ،آگاهی و همبستگی برای دموکراسی، دموکراسی برای یک "زندگی شایسته"
همانطور که برهمگان روشن است،از ارتباط تا رسیدن به زندگی شایسته راههای فراوانی درپیش است، که باید رفت.
افراد و گروه های اجتماعی برای گذر از  ارتباط تا رسیدن به زندگی شایسته شیوه های گوناگونی رامی توانند درپیش بگیرند.

 درمسیرارتباط،آگاهی،همبستگی، دموکراسی  تارسیدن به زندگی شایسته، فرآیندهای پیچیده ای درپیش است.
شیوه ی تربیت افراد،نوع نگرش آنان ، نوع جامعه پذیری، هنجارهای اجتماعی ، ادبیات، شخصیتِ افراد و.... داده ها و زمینه هایی هستند، که پیشروان هر جامعه بایدبا درنظر گرفتن این ویژگیها روش مناسبی رابرای ارتباط،آگاهی، همبستگی،دموکراسی وسپس رسیدن به یک زندگی شایسته درپیش بگیرند.

ارتباطِ پایدار(پیوندِ پایدار) نخستین پایه ی  زندگی_شایسته است.

دو گونه ارتباط ضروری به نظر میرسد.

الف) ارتباط بین فردی

ب)ارتباط بین گروهی

هرکل مجموعه ای است از اعضایی که کوچکترین واحد یک کل به حساب می آید.

برای ساختن یک فرش یکپارچه و یکدست وتحقق یک هدف،باید تاروپودی درست شود، گره های بسیاری بر تن آن تاروپود زده شود.

 درهمانندی فرش به بافت اجتماعی و شکل گیری جامعه ای یکدست و هدفمند، می توان دارقالی رابه فرهنگ های کلان جامعه

 تارهارابه خرده فرهنگهای جامعه

 پودهارابه گروههای اجتماعی

گره ها رابه افراد مردم جامعه نسبت داد.

که بایدروشنفکران وپیشروان جامعه ، تک تک گره ها( افراد جامعه) را به پودها( احزاب واصناف) وتارها(خرده فرهنگها) رابه دارقالی( فرهنگهای کلان) پیوند دهند.

 

 آگاهی دومین ستون"  زندگی شایسته"

برای ساختن بام استوارومحکمی به نام " زندگی شایسته"ستون دیگری  به نام "آگاهی" بایدساخت.

امابرای ساختن ستون آگاهی این پرسش مطرح است که :

"چه نوع آگاهی ای، ازطرف چه کسانی و به چه کسانی بایدداده شود؟ "

بشربه علوم بسیار گسترده ای دسترسی داشته ودانستنی های بسیاری درطول تاریخ انباشته است.

اما برای زیستنی درست باید دست کم، ضروری ترین آنهاازطرف همگان به همگان ارائه شود،حقوق اجتماعی،حق اشتغال،حق مسکن، وظایف و تکالیف حاکمان ومردم،اصول انسانی،تاریخ صدساله ی اخیر،روش درست اندیشیدن، قضاوت بی غرض، پرسشگری، وجدان بیدار،توانایی درگفت وشنود، تحمل باور وسخن دیگران، عدم خشونت،حق بهداشت وآموزش درست ورایگان و....

شایسته است این آگاهی ازطرف همه ، برای همه انجام شود، یعنی آزادی در اطلاع رسانی در بین مردم.

 

 اماسومین ستون "  زندگی شایسته" همبستگی است.

ازآنجایی که انسان خود به تنهایی نمی تواند خوشبختی خود رافراهم کند، وبرای سلامتی جسمی و روحی خودنیاز به همنوع دارد،سطح خرد وکلان بهتر است، برای زندگی شایسته دربرخوردبا نیازهای جسمی و روحی خود، همچنین توانایی رویارویی باحاکمیت سیاسی و گروههای ضدانسانی راه همبستگی رادر پیش گیرد.

بزرگترین خطرپبش روی انسان قدرت سیاسی حاکم است،افراد وگروههای اجتماعی برای برتری بر قدرت سیاسی که منابع ثروت وارتباطات رابدست گرفته اند،شایسته است،راه جلوگیری از به بردگی کشیده شدن فردفرد جامعه، قدرت محکمی به نام همبستگی ملی، دربرابرقدرت حاکمان بوجودآورند.

وبدانندکه :

" زورگویی وستم حاکمان به یک شهروند،ستم به همه است."

" حاکمان رفتنی اند،ملت ماندنی"

" قدرت هدفش به بردگی کشیدن همه است."

 

  دموکراسی چهارمین پایه ی " زندگی شایسته"

 است،دموکراسی همان همبستگی ملی است،امااین همبستگی بایداصولی داشته باشد. (عقلانیت)_(مهرورزی وآرامش وآسایش )دومیوه ی دموکراسی هستند.

عقلانیت که یکی ازتوانایی های انسان است،خودیکی ازبزرگترین پایه های دموکراسی میباشد.

اماجامعه ای که مردمش مهرورزی دارند، میتوان گفت درآرامش(امنیت) وآسایش(رفاه) هستند،که به جایگاه مهرورزی رسیده اند.




 
پنج شنبه 15 شهريور 1397برچسب:, :: 20:18 :: نويسنده : *** راه معلم ***

 متن کامل اعلامیه جهانی حقوق بشر

ديباچه

از آن جا كه شناسايی حيثيت و كرامت ذاتی تمام اعضای خانوادهء بشری و حقوق برابر و سلب ناپذير آنان اساس آزادی ، عدالت و صلح در جهان است؛

از آن جا كه ناديده گرفتن و تحقير حقوق بشر به اقدامات وحشيانه ای انجاميده كه وجدان بشر را برآشفته‌اند و پيدايش جهانی كه در آن افراد بشر در بيان و عقيده آزاد، و از ترس و فقر فارغ باشند، عالی ترين آرزوی بشر اعلا م شده است؛

از آن جا كه ضروری است كه از حقوق بشر با حاكميت قانون حمايت شود تا انسان به عنوان آخرين چاره به طغيان بر ضد بيداد و ستم مجبور نگردد؛

از آن جا كه گسترش روابط دوستانه ميان ملت‌ها بايد تشويق شود؛

از آن جا كه مردمان ملل متحد، ايمان خود را به حقوق اساسی بشر و حيثيت و كرامت و ارزش فرد انسان و برابری حقوق مردان و زنان ، دوباره در منشور ملل متحد اعلا م و عزم خود را جزم كرده‌اند كه به پيشرفت اجتماعی ياری رسانند و بهترين اوضاع زندگی را در پرتو آزادی فزاينده به وجود آورند؛

از آن جا كه دولت‌های عضو ء متحد شده‌اند كه رعايت جهانی و موثر حقوق بشر و آزادی‌های اساسی را با همكاری سازمان ملل متحد تضمين كنند؛

از آن جا كه برداشت مشترك در مورد اين حقوق و آزادی‌ها برای اجرای كامل اين تعهد كمال اهميت را دارد؛

مجمع عمومی اين اعلاميهء جهانی حقوق بشر را آرمان مشترك تمام مردمان و ملت‌ها اعلا م می‌كند تا همهء افراد و تمام نهادهای جامعه اين اعلاميه را همواره در نظر داشته باشند و بكوشند كه به ياری آموزش و پرورش ، رعايت اين حقوق و آزادی‌ها را گسترش دهند و با تدابير فزايندهء ملی و بين المللی ، شناسايی و اجرای جهانی و موثر آن‌هارا چه در ميان مردمان كشورهای عضو و چه در ميان مردم سرزمين‌هايی كه در قلمرو آن‌ها هستند، تامين كنند.

مادهء ١

تمام افراد بشر آزاد زاده می‌شوند و از لحاظ حيثيت و كرامت و حقوق با هم برابراند. همگی دارای عقل و وجدان هستند و بايد با يكديگر با روحيه ای برادرانه رفتار كنند.

مادهء ٢

هر كس می‌تواند بی هيچ گونه تمايزی، به ويژه از حيث نژاد، رنگ، جنس، زبان، دين، عقيده ء سياسی يا هر عقيده ء ديگر، و همچنين منشا ملی يا اجتماعی، ثروت، ولادت يا هر وضعيت ديگر، از تمام حقوق و همهء آزادی‌های ذكرشده در اين اعلاميه بهره مند گردد.

به علاوه نبايد هيچ تبعيضی به عمل آيد كه مبتنی بر وضع سياسی، قضايی يا بين المللی كشور يا سرزمينی باشد كه شخص به آن تعلق دارد، خواه اين كشور يا سرزمين مستقل، تحت قيمومت يا غير خودمختار باشد، يا حاكميت آن به شكلی محدود شده باشد.

مادهء ٣

هر فردی حق زندگی، آزادی و امنيت شخصی دارد.

مادهء ٤

هيچ كس را نبايد در بردگی يا بندگی نگاه داشت. بردگی و دادوستد بردگان به هر شكلی كه باشد، ممنوع است.

مادهء ٥

هيچ كس نبايد شكنجه شود يا تحت مجازات يا رفتاری ظالمانه، ضد انسانی يا تحقيرآميز قرار گيرد.

مادهء ٦

هر كس حق دارد كه شخصيت حقوقی اش در همه جا به رسميت شناخته شود.

مادهء ٧

همه در برابر قانون مساوی هستند و حق دارند بی هيچ تبعيضی از حمايت يكسان قانون برخوردار شوند. همه حق دارند در مقابل هر تبعيضی كه ناقض اعلا ميهء حاضر باشد، و بر ضد هر تحريكی كه برای چنين تبعيضی به عمل آيد، از حمايت يكسان قانون بهره مند گردند.

مادهء ٨

در برابر اعمالی كه به حقوق اساسی فرد تجاوز كنند ـ حقوقی كه قانون اساسی يا قوانين ديگر برای او به رسميت شناخته است ـ هر شخصی حق مراجعه‌ء موثر به دادگاه‌های ملی صالح را دارد.

مادهء ٩

هيچ كس را نبايد خودسرانه توقيف، حبس يا تبعيد كرد.

مادهء ١٠

هر شخص با مساوات كامل حق دارد كه دعوايش در دادگاهی مستقل و بی طرف، منصفانه و علنی رسيدگی شود و چنين دادگاهی در باره‌ ء حقوق و الزامات وی، يا هر اتهام جزايی كه به او زده شده باشد، تصميم بگيرد.

مادهء ١١

١- هر شخصی كه به بزهكاری متهم شده باشد، بی گناه محسوب می‌شود تا هنگامی كه در جريان محاكمه ای علنی كه در آن تمام تضمين‌های لازم برای دفاع او تامين شده باشد، مجرم بودن وی به طور قانونی محرز گردد.

٢- هيچ كس برای انجام دادن يا انجام ندادن عملی كه در موقع ارتكاب آن، به موجب حقوق ملی يا بين المللی جرم شناخته نمی‌شده است، محكوم نخواهد شد. همچنين هيچ مجازاتی شديدتر از مجازاتی كه در موقع ارتكاب جرم به آن تعلق می‌گرفت، دربارهء كسی اعمال نخواهد شد.

مادهء ١٢

نبايد در زندگی خصوصی، امور خانوادگی، اقامت گاه يا مكاتبات هيچ كس مداخله‌های خودسرانه صورت گيرد يا به شرافت و آبرو و شهرت كسی حمله شود. در برابر چنين مداخله‌ها و حمله‌هايی، برخورداری از حمايت قانون، حق هر شخصی است.

مادهء ١٣

١- هر شخصی حق دارد در داخل هر كشور آزادانه رفت وآمد كند و اقامتگاه خود را برگزيند.

٢- هر شخصی حق دارد هر كشوری ، از جمله كشور خود را ترك كند يا به كشورخويش بازگردد.

مادهء ١٤

١- در برابر شكنجه، تعقيب و آزار، هر شخصی حق درخواست پناهندگی و برخورداری از پناهندگی در كشورهای ديگر را دارد.

٢- در موردی كه تعقيب واقعا در اثر جرم عمومی و غيرسياسی يا در اثر اعمالی مخالف با هدف‌ها و اصول ملل متحد باشد، نمی‌توان به اين حق استناد كرد.

مادهء ١٥

١- هر فردی حق دارد كه تابعيتی داشته باشد.

٢- هيچ كس رانبايد خودسرانه از تابعيت خويش ، يا از حق تغيير تابعيت محروم كرد.

مادهء ١٦

١- هر مرد و زن بالغی حق دارند بی هيچ محدوديتی از حيث نژاد، مليت، يا دين با همديگر زناشويی كنند و تشكيل خانواده بدهند. در تمام مدت زناشويی و هنگام انحلال آن، زن و شوهر در امور مربوط به ازدواج حقوق برابر دارند.

٢- ازدواج حتما بايد با رضايت كامل و آزادانهء زن و مرد صورت گيرد.

٣- خانواده ركن طبيعی و اساسی جامعه است و بايد از حمايت جامعه و دولت بهره مند شود.

مادهء ١٧

١- هر شخصی به تنهايی يا به صورت جمعی حق مالكيت دارد.

٢- هيچ كس را نبايد خودسرانه از حق مالكيت محروم كرد.

مادهء ١٨

هر شخصی حق دارد از آزادی انديشه، وجدان و دين بهره مند شود. اين حق مستلزم آزادی تغيير دين يا اعتقاد و همچنين آزادی اظهار دين يا اعتقاد، در قالب آموزش دينی، عبادت‌ها و اجرای آيين‌ها و مراسم دينی به تنهايی يا به صورت جمعی، به طور خصوصی يا عمومی است.

مادهء ١٩

هر فردی حق آزادی عقيده و بيان دارد و اين حق، مستلزم آن است كه كسی از داشتن عقايد خود بيم و نگرانی نداشته باشد و در كسب و دريافت و انتشار اطلاعات و افكار، به تمام وسايل ممكن، و بدون ملاحظات مرزی، آزاد باشد.

مادهء ٢٠

١- هر شخصی حق دارد از آزادی تشكيل اجتماعات، مجامع و انجمن‌های مسالمت آميز بهره مند گردد.

٢- هيچ كس را نبايد به شركت در هيچ اجتماعی مجبور كرد.

مادهء ٢١

١- هر شخصی حق دارد كه در اداره‌ء امور عمومی كشور خود، مستقيما يا به وساطت نمايندگانی كه آزادانه انتخاب شده باشند، شركت جويد.

٢- هر شخصی حق دارد با شرايط برابر به مشاغل عمومی كشور خود دست يابد.

مادهء ٢٢

هر شخصی به عنوان عضو جامعه، حق امنيت اجتماعی دارد و مجاز است به ياری مساعی ملی و همكاری بين المللی، حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ضروری برای حفظ حيثيت و كرامت و رشد آزادانهء شخصيت خودرا، با توجه به تشكيلا ت و منابع هر كشور، به دست آورد.

مادهء ٢٣

١- هر شخصی حق دارد كار كند، كار خود را آزادانه برگزيند، شرايط منصفانه و رضايت بخشی برای كار خواستار باشد و در برابر بیكاری حمايت شود.

٢- همه حق دارند كه بی هيچ تبعيضی، در مقابل كار مساوی، مزد مساوی بگيرند.

٣- هركسی كه كار می‌كند حق دارد مزد منصفانه و رضايت بخشی دريافت دارد كه زندگی او و خانواده اش را موافق حيثيت و كرامت انسانی تامين كند و در صورت لزوم با ديگر وسايل حمايت اجتماعی كامل شود.

٤- هر شخصی حق دارد كه برای دفاع از منافع خود با ديگران اتحاديه تشكيل دهد و يا به اتحاديه‌های موجود بپيوندد.

مادهء ٢٤

هر شخی حق استراحت، فراغت و تفريح دارد و به ويژه بايد از محدوديت معقول ساعات كار و مرخصی‌ها و تعطيلا ت ادواری با دريافت حقوق بهره مند شود.

مادهء ٢٥

١- هر شخصی حق دارد كه از سطح زندگی مناسب برای تامين سلامتی و رفاه خود و خانواده اش، به ويژه از حيث خوراك، پوشاك، مسكن، مراقبت‌های پزشكی و خدمات اجتماعی ضروری برخوردار شود. همچنين حق دارد كه در مواقع بیكاری، بيماری، نقص عضو، بيوگی، پيری يا در تمام موارد ديگری كه به عللی مستقل از ارادهء خويش وسايل امرار معاشش را از دست داده باشد، از تامين اجتماعی بهره مند گردد.

٢- مادران و كودكان حق دارند كه از كمك و مراقبت ويژه برخوردار شوند. همهء كودكان، اعم از آن كه در پی ازدواج يا بی ازدواج زاده شده باشند، حق دارند كه از حمايت اجتماعی يكسان بهره مند گردند.

مادهء ٢٦

١- هر شخصی حق دارد كه از آموزش و پرورش بهره مند شود. آموزش و پرورش، و دست كم آموزش ابتدايی و پايه، بايد رايگان باشد. آموزش ابتدايی اجباری است. آموزش فنی و حرفه ای بايد همگانی شود و دست يابی به آموزش عالی بايد با تساوی كامل برای همه امكان پذير باشد تا هركس بتواند بنا به استعداد خود از آن بهره مند گردد.

٢- هدف آموزش و پرورش بايد شكوفايی همه جانبهء شخصيت انسان و تقويت رعايت حقوق بشر و آزادی‌های اساسی باشد. آموزش و پرورش بايد به گسترش حسن تفاهم، دگرپذيری و دوستی ميان تمام ملت‌ها و تمام گروه‌های نژادی يا دينی و نيز به گسترش فعاليت‌های ملل متحد در راه حفظ صلح ياری رساند.

٣- پدر و مادر در انتخاب نوع آموزش و پرورش برای فرزندان خود، برديگران حق تقدم دارند.

مادهء ٢٧

١- هر شخصی حق دارد آزادانه در زندگی فرهنگی اجتماع، سهيم و شريك گردد و از هنرها و به ويژه از پيشرفت علمی و فوايد آن بهره مند شود.

٢- هركس حق دارد از حمايت منافع معنوی و مادی آثار علمی، ادبی يا هنری خود برخوردار گردد.

مادهء ٢٨

هر شخصی حق دارد خواستار برقراری نظمی در عرصه‌ء اجتماعی و بين المللی باشد كه حقوق و آزادی‌های ذكرشده در اين اعلاميه را، به تمامی تأمين و عملی سازد.

مادهء ٢٩

١- هر فردی فقط در برابر آن جامعه ای وظايفی برعهده دارد كه رشد آزادانه و همه جانبهء او را ممكن می‌سازد.

٢- هركس در اعمال حقوق و بهره گيری از آزادی‌های خود فقط تابع محدوديت‌هايی قانونی است كه صرفا برای شناسايی و مراعات حقوق و آزادی‌های ديگران و برای رعايت مقتضيات عادلانه‌ء اخلاقی و نظم عمومی و رفاه همگانی در جامعه ای دموكراتيك وضع شده اند.

٣- اين حقوق و آزادی‌ها در هيچ موردی نبايد بر خلاف هدف‌ها و اصول ملل متحد اعمال شوند.

مادهء ٣٠

هيچيك از مقررات اعلاميه‌ء حاضر نبايد چنان تفسير شود كه برای هيچ دولت، جمعيت يا فردی متضمن حقی باشد كه به موجب آن برای از بين بردن حقوق و آزادی‌های مندرج در اين اعلاميه فعاليتی انجام دهد يا به عملی دست بزند.

 

یک شنبه 21 مرداد 1397برچسب:, :: 23:49 :: نويسنده : *** راه معلم ***

  وظیفه ی اجتماعی معلمان درکلاس درس درشرایط کنونی چیست؟


    رسول بُداقی

معلمان بخشی از جامعه هستند که به خاطر ارتباط نزدیک شان با قشر جوان ونوجوان جامعه سخن و رفتارشان بسیار مهم و تاثیر گذار است.
جوانان و نوجوانان هم بخشی از جامعه هستند که بخاطر ویژگی هایی مانند، "انرژی بالا وآینده ساز بودن" بسیار مهم هستند.
"نفوذ سخنِ" معلم، به اندیشه و باور دانش آموز شکل می دهد ،و می تواند آنان را درمسیرنیکِ مورد نظرخویش راهنمایی کند. 
برای کمتر قشری فراهم می شود، که جوانان "پر انرژی وآینده ساز" را روزی چند ساعت در اختیار داشته باشند ، آنطور که دراختیار معلمان هست.
معلمان دو گونه برنامه ریزی برای آموزش اندیشه های خیرخواهانه ی خود به دانش آموزان می توانند داشته باشند.
یکی برنامه ریزی #بلند_مدت و آموزه های اساسی مانند تفکر فلسفی ، منطقی ،ریاضی ، هنری و...
 دیگری برنامه ریزی #کوتاه_مدت باتوجه به شرایط کوتاه مدت کشور، مانند نشان دادن واکنش به مسائل سیاسی اجتماعی روزانه یا ماهانه .
معلمان می توانند نه فقط کتابهای درسی را ، بلکه اندیشه ی نیکخواهانه ی خود را به دانش آموزان منتقل کنند.
اما این نفوذ سخن،واین امکان، نیاز به اندیشه ی وبرنامه ریزی مهمی دارد.
معلم خود باید اندیشه ای داشته باشد، که به آنان منتقل کند، این اندیشه می تواند دستاورد دو بخش باشد.
 یکی #تجربه ی_شخصی 
 دوم #مطالعه
تاریخ ،ادبیات، فلسفه، منطق، جامعه شناسی ،علوم اجتماعی و...از جمله ی این آموزه ها هستند.

اما برگردیم به سخن امروز معلم .
باتوجه به شرایط امروزیِ جامعه ،معلمان وظیفه اجتماعی دارند که:
۱. به دانش آموزان یادآوری کنند، از افتادن پشت سر نیروها،افراد واحزاب ناشناخته ای که حتی یک تن از آنان را از نزدیک نمی شناسند، پرهیز کنند،
بویژه کسانی که در خارج ازکشور بر طبل نابودی می کوبند.
 وبرای هیچ حزبی که با آنان ارتباط داخلی ندارند، عملاکاری انجام ندهند.

۲. درصورت بروز اغتشاشات از گرفتن هرگونه اسلحه به سوی هموطنان، خود داری کنند.زیراخشونت نتیجه اش خشونت بیشتر است.
معلم شایسته است خود منبع مورد قبول آگاهی و اطلاعات دانش آموز باشد،حتی در روزهای تعطیلی باآنان درارتباط باشد.
معلم شایسته است، به دانش آموز چهار چوبی را نشان دهد که بتواند خوب و بدگروههای اجتماعی راخود تشخیص دهد.
نمونه:
الف) به دانش آموز بیاموزد که آزار وضرب وشتم هموطنان بدون تشکیل دادگاه صالحه اشتباه است،و نتیجه ی ناخوشآیندی برای آینده ی جامعه دارد.وهرگز نباید خون کسی را ریخت.

ب) در جامعه حق هر شهروندی است، که حرف خودش را بدون ازبین بردن حق دیگران بیان کند، مگر کسانی که ستمگری آنان ثابت شده است.

پ) معلم شایسته است، دانش آموزان را با اعلامیه ی جهانی حقوق بشرو میثاق های بین المللی آشنا کند.

ت) معلم شایسته است در سر کلاس به دانش آموزان یادآوری کند، داشتن شغل آبرومند و حقوق کافی حق هر ایرانی است.

ث) معلم شایسته است ، درسر کلاس اصول ۱۹ تا ۴۲ قانون اساسی کشور رابرای دانش آموزان بخواند.

ج) معلم شایسته است، روش کار گروهی را به دانش آموزان بیاموزد، حتی خودش در برنامه ی کوهنوردی یا هنری ورزشی باآنان همراهی کند.

چ) معلم شایسته است، به دانش آموزان بیاموزد، آموزش رایگان واستاندارد،حق همه ی کودکان و جوانان ایران است.(اصل ۳۰ قانون اساسی)

ح) معلم شایسته است، نوعدوستی ، دوست داشتن محیط زیست و حیوانات ،همچنین نقش واهمیت این ها را در خوشبختی انسان به دانش آموزان بیاموزد.

خ) هرگز شایسته نیست، معلم به خاطر دریافت حقوق پایین از تدریس و وظیفه ی اجتماعی خودکوتاهی کند.
چهار شنبه 17 مرداد 1397برچسب:, :: 17:2 :: نويسنده : *** راه معلم ***

 

قانون فعالیت احزاب، جمعیت ها و انجمن های سیاسی و صنفی و انجمنهای اسلامی یا اقلیتهای دینی شناخته شده

 

‌فصل اول - تعاریف

‌ماده 1 - حزب، جمعیت، انجمن، سازمان سیاسی و امثال آنها تشکیلاتی است که دارای

مرامنامه و اساسنامه بوده و توسط یک گروه اشخاص‌حقیقی معتقد به آرمانها و مشی

سیاسی معین تأسیس شده و اهداف، برنامه‌ها و رفتار آن به صورتی به اصول اداره کشور

و خط مشی کلی نظام‌جمهوری اسلامی ایران مربوط باشد.

‌ماده 2 - انجمن، جمعیت، اتحادیه صنفی و امثال آن تشکیلاتی است که به وسیله

دارندگان کسب یا پیشه یا حرفه و تجارت معین تشکیل شده،‌اهداف، برنامه‌ها و رفتار

آن به گونه‌ای در جهت منافع خاص مربوط به آن صنف باشد.

‌ماده 3 - انجمن اسلامی هر واحد اداری، آموزشی، صنفی، صنعتی و یا کشاورزی تشکیلاتی

است مرکب از اعضای داوطلب همان واحد که هدف‌آن شناختن و شناساندن اسلام، امر به

معروف و نهی از منکر و تبلیغ و گسترش انقلاب اسلامی باشد.

‌ماده 4 - انجمن اقلیتهای دینی موضوع اصل 13 قانون اساسی تشکیلاتی است مرکب از

اعضای داوطلب همان اقلیت دینی که هدف آن حل‌مشکلات و بررسی مسائل دینی، فرهنگی،

اجتماعی و رفاهی ویژه آن اقلیت باشد.

‌ماده 5 - منظور از کلیه گروههای مذکور در مواد بعدی این قانون "‌احزاب، جمعیتها،

انجمنهای سیاسی و صنفی و انجمنهای اسلامی یا اقلیتهای‌دینی شناخته شده" موضوع اصل

26 قانون اساسی می‌باشد.

‌فصل دوم - حقوق گروهها

‌ماده 6 - فعالیت گروهها آزاد است مشروط بر این که مرتکب تخلفات مندرج در بندهای

ماده (16) این قانون نگردند.

‌تبصره 1 - کلیه گروهها موظفند مرامنامه، اساسنامه، هویت هیأت رهبری خود و تغییرات

بعدی آنها را به اطلاع وزارت کشور برسانند.

‌تبصره 2 - برگزاری راهپیمایی‌ها با اطلاع وزارت کشور بدون حمل سلاح در صورتی که

به تشخیص کمیسیون ماده 10 مخل به مبانی اسلام نباشد‌و نیز تشکیل اجتماعات در

میادین و پارکهای عمومی با کسب مجوز از وزارت کشور آزاد است.

‌ماده 7 - کلیه اعضای ساواک منحله، فراماسونها، کسانی که در فاصله 28 مرداد 1332

تا 22 بهمن 1357 به وزارت رسیده و یا به عضویت مجلس‌سنا یا شورای ملی درآمده‌اند،

گردانندگان رژیم سابق و حزب رستاخیز و کسانی که به موجب احکام دادگاهها طبق موازین

اسلامی از حقوق اجتماعی‌محروم شده و یا می‌شوند از حق تأسیس جمعیت و حزب سیاسی و

یا شرکت در هیأت رهبری آن محرومند.

‌ماده 8 - به وزارت کشور اختیار داده می‌شود با رعایت این قانون نسبت به ثبت

گروهها و صدور پروانه برای آنها اقدام نماید.

‌ماده 9 - پرونده مربوط به تقاضای صدور پروانه که طبق آیین‌نامه اجرایی این قانون

تنظیم می‌شود حداکثر ظرف یک ماه وسیله وزارت کشور به‌کمیسیون ماده (10) این قانون

احاله و پس از تصویب کمیسیون ظرف 10 روز پروانه گروهها با امضاء وزیر کشور صادر

خواهد شد.

‌ماده 10 - به منظور صدور پروانه جهت متقاضیان و نظارت بر فعالیت گروهها و انجام

وظایف مصرحه در این قانون کمیسیونی به شرح زیر در‌وزارت کشور تشکیل می‌گردد:

1 - نماینده دادستان کل کشور.

2 - نماینده شورای عالی قضایی.

3 - نماینده وزارت کشور.

4 - دو نماینده به انتخاب مجلس شورای اسلامی از بین داوطلبانی که از داخل مجلس و

خارج آن به معرفی یکی از نمایندگان حداکثر تا یک هفته‌قبل از انتخابات کتباً به

کمیسیون داخلی معرفی شده باشند، تاریخ انتخابات حداقل 15 روز قبل توسط رئیس مجلس

در جلسه علنی اعلام خواهد شد.

‌تبصره 1 - نمایندگان مذکور باید ظرف یک ماه از تاریخ تصویب این قانون انتخاب و به

وزارت کشور معرفی شوند و وزیر کشور حداکثر تا ده روز‌پس از آن موظف به تشکیل اولین

جلسه کمیسیون می‌باشد.

‌تبصره 2 - نمایندگان فوق‌الذکر برای مدت دو سال انتخاب می‌شوند.

‌تبصره 3 - کمیسیون می‌تواند از نمایندگان سایر سازمانها و افراد صاحب نظر جهت

مشاوره دعوت به عمل آورد. جلسات کمیسیون با حضور دو‌سوم اعضاء رسمیت یافته و

تصمیمات آن با اکثریت مطلق مجموع اعضاء کمیسیون معتبر خواهد بود.

‌تبصره 4 - هزینه کمیسیون از محل اعتبارات وزارت کشور (‌برنامه امور سیاسی و

اجتماعی) تأمین می‌گردد.

‌ماده 11 - اساسنامه و مرامنامه گروهها پس از صدور پروانه باید به هزینه مؤسسین در

روزنامه رسمی چاپ و منتشر گردد.

‌ماده 12 - کمیسیون مذکور در ماده (10) موظف است به پرونده‌های رسیده به نوبت

رسیدگی نماید و در صورتی که پس از رسیدن نوبت ظرف سه‌ماه بدون ارائه دلیل اعلام

نظر ننماید وزارت کشور موظف است پروانه درخواست شده را صادر کند.

‌ماده 13 - مرجع رسیدگی به شکایات گروهها از کمیسیون موضوع ماده (10) محاکم دادگستری با رعایت اصل 168 قانون اساسی می‌باشد و رأی‌صادره قطعی است.

 

‌ماده 14 - گروههای متقاضی پروانه باید در اساسنامه و مرامنامه خود صراحتاً التزام خود را نسبت به قانون اساسی جمهوریاسلامی ایران بیان‌کنند.

‌ماده 15 - هر گونه تغییری در هیأت رهبری، مرامنامه و اساسنامه گروهها باید به

کمیسیون موضوع ماده (10) اعلام و توسط آن مورد رسیدگی قرار‌گیرد.

‌تبصره 1 - چنانچه تغییرات اعلام شده موضوع ماده (15) موجب مغایرت اساسنامه و یا

مرامنامه گروه با ماده (14) بشود یا بعضی از اعضای‌هیأت رهبری مشمول ماده (8) گردد

کمیسیون ماده (10) پروانه گروه را توقیف خواهد نمود.

‌تبصره 2 - ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ توقیف و یا اعلان آن در یکی از روزنامه‌های

کثیرالانتشار، گروهی که پروانه او توقیف شده است می‌تواند به‌دادگاه شکایت کند.

دادگاه ظرف سه ماه رسیدگی نموده رأی قطعی صادر خواهد نمود.

‌ماده 16 - گروههای موضوع این قانون باید در نشریات، اجتماعات و فعالیتهای دیگر

خود از ارتکاب موارد زیر خودداری کنند:

‌الف - ارتکاب افعالی که به نقض استقلال کشور منجر شود.

ب - هر نوع ارتباط، مبادله اطلاعات، تبانی و مواضعه با سفارتخانه‌ها، نمایندگیها،

ارگانهای دولتی و احزاب کشورهای خارجی در هر سطح و به‌هر صورت که به آزادی،

استقلال، وحدت ملی و مصالح جمهوری اسلامی ایران مضر باشد.

ج - دریافت هر گونه کمک مالی و تدارکاتی از بیگانگان.

‌د - نقض آزادیهای مشروع دیگران.

ه - ایراد تهمت، افتراء و شایعه پراکنی.

‌و - نقض وحدت ملی و ارتکاب اعمالی چون طرح‌ریزی برای تجزیه کشور.

‌ز - تلاش برای ایجاد و تشدید اختلاف میان صفوف ملت با استفاده از زمینه‌های متنوع

فرهنگی و مذهبی و نژادی موجود در جامعه ایران.

ح - نقض موازین اسلامی و اساس جمهوری اسلامی.

ط - تبلیغات ضد اسلامی و پخش کتب و نشریات مضره.

ی - اختفاء و نگهداری و حمل اسلحه و مهمات غیر مجاز.

‌ماده 17 - در صورتی که فعالیت تشکیلاتی یک گروه منشاء تخلفات مذکور در ماده 16

باشد کمیسیون می‌تواند بر حسب مورد به تفصیل زیر عمل‌نماید:

1 - تذکر کتبی

2 - اخطار

3 - توقیف پروانه

4 - تقاضای انحلال از دادگاه

‌ماده 18 - بودجه گروهها باید از طرق مشروع و قانونی تأمین و به شکل مشروع و

قانونی صرف گردد.

‌تبصره - درآمد و هزینه گروههای پروانه‌دار باید در دفاتر قانونی ثبت شود و در

پایان سال مالی برای بررسی در اختیار کمیسیون ماده (10) قرار گیرد.

‌ماده 19 - شورای عالی قضایی موظف است ظرف یک ماه از تاریخ تصویب این قانون لایحه

تشکیل هیأت منصفه محاکم دادگستری موضوع اصل168 قانون اساسی را تهیه و با رعایت اصل

74 قانون اساسی تقدیم مجلس نماید.

‌قانون فوق مشتمل بر نوزده ماده و نه تبصره در جلسه روز شنبه هفتم شهریور ماه یک

هزار و سیصد و شصت به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده‌و شورای محترم نگهبان آن را 

تأیید نموده است.

 

‌رئیس مجلس شورای اسلامی - اکبر هاشمی

پنج شنبه 13 مرداد 1397برچسب:, :: 1:0 :: نويسنده : *** راه معلم ***

 

هرگز دسنتهایتان زنجیر مباد pdf 

خاطره ای از رسول بداقی

......    تکه ای ازهستی ام هم هنوزدرسلولهای مخوف۲الف ، چشم به درآهنی ودیوارهای بتونی دوخته بود،دل من مانند،شیشه هزارتکه شده بود،نیمی ازدلم هم پیش فرزادکمانگرودانش آموزانش وکوردهای رنج کشیده جامانده بود،اینجادیگرهیچ مجری وهیچ بلندگویی  نمی توانست فیلم "زندگی در استبداد "ساخته ی تجربیات ذهنی ام راقطع کند.

 

آسمان هم داشت به جای چشمهای خشکیده ی من نم نمک می گریست....! 

جمعه 11 خرداد 1397برچسب:, :: 22:50 :: نويسنده : *** راه معلم ***

 چگونه باور کنم؟


❤️ رسول بداقی

شنیدم وخواندم که ظاهراَ ارازل و اوباشی راکه مزاحم ناموس مردم می شد.درخیابان تعقیب،ضرب وشتم و دستگیرکرده اند !
چگونه باورکنم وقتی دیدم معلمان وکارگران بازنشسته راهم،که ۳۰ سال خدمت کرده بودند،همانگونه ضرب وشتم ودستگیرکردند،که ارازل واوباش را !؟
شنیدم ارازل واوباشی را پابند زده اند، چگونه باورکنم وقتی دیدم معلمان ارجمند ومربیان انسانیت رانیزهمانگونه دستبندوپابند زدند؟ 
آنروزکه دیدم به دست و پای معلمان زنجیر زده اند،دانستم که شهر رااز شرفتمندان تهی می کنند،تابی شرفها درامان باشند.
آنروزکه دیدم پرهیزکاران رامحکوم  می کنند،دانستم که فاسدان حاکم شده اند.

آنروزکه اندیشمندان رادرزندان دیدم، دانستم که بی مغزهابرای هر فسادی آزادند.
آنروزکه فسادرادرجامعه دیدم،دانستم که فاسدین مدیرشده اند.

شنیدم که ارزل واوباشی رابه زندان فرستاده اند،چگونه باورکنم،وقتی عبدی بهشتی،اسدی، باغانی،ابراهیمی،سلطانی، نرگس محمدی، شهابی، باقری،حبیبی، خواستار، باستان، داوری،رحمانی،مدنی، سحرخیز،صمیمی،زیدآبادی،توکلی،قنبری، نعیمی،بادوام، خانجانی،باستانی،کهندل، فهندژ،رحیمی،طبرزدی،میثاق  و....
معلمان،کارگران،وکلا،نویسندگان،استادان دانشگاه،بهائیان و... راهم شدیدتر از ارزل واوباش به زندان فرستادند؟!
چگونه باورکنم،وقتی دیدم درزندان جوان ۲۲ ساله ای رابرای نان شب ِ زن وفرزندش زندان کرده بودند؟ 
چگونه باورکنم وقتی دست نیازمندان را ازفرط بیکاری قطع می کنند،ودست دزدان بیت المال رامی نوازند؟
چگونه باورکنم وقتی می بینم،در روند دادخواهی شاکی بیش ازمتشاکی رنج برده است؟ 
چگونه باورکنم وقتی آرامش واحترام دزدان بیت المال حتی درزندان بیشتر از معلمان واستادان دانشگاه واصلاحگران جامعه درهنگام آزادی است؟!
آیاجایی برای باورکردن واصلاحگری مانده است؟ 
چگونه باورکنم وقتی دادگاه برای صدور حکم اعدام فرزادکمانگر،معلم یک روستا ۵ دقیقه وقت می گذارد،وبرای(ب.ز)هفت سال تحقیق می کند؟
چگونه باورکنم،وقتی برای خاوری راه گریختن رابازمی کنند،وبرای عدالت خواهان راه زندان را ؟!
 
چگونه باورکنم وقتی برای نبودکتابخانه وتنگی جابه رئیس زندان اعتراض کردم، به من گفت: 
زندانهامال ماست،اگر کمبودبازهم برایتان زندان می سازیم،قاضی ومامورهم از خودمان است،آنقدر تورا درزندان نگه میداریم که مانندسگ جسدت را از این سوراخ بیرون بکشند؟
چهار شنبه 9 خرداد 1397برچسب:, :: 10:37 :: نويسنده : *** راه معلم ***

    معلمان وکم توجهی به تجربیات تاریخی صنف !     رسول بداقی

 
یکی ازراههای پیشرفت بشربهره مندی ازتجربیات گذشتگان است،تجربیاتی که به سختی باآزمون وخطاوباصرف انرژی وزمان بسیاربدست آمده،ودرقالب تاریخ به جامانده است.
اماتاریخ چندین مشکل دارد: 
یکی اینکه تحریف می شود. 
دوم هزینه ی بالایی برای انتقال آن صرف می شود.
سوم معمولامی گویند تاریخ را فاتحان می نویسند.
خوشبختانه امروزه برخی ازمشکلات یاد شده دربالا(مانند نوشتن تاریخ بوسیله ی فاتحان وهزینه ی بالا برای انتقال تاریخ ) به کمک تکنولوژِی پیشرفته ی رسانه هابرطرف شده است. گرچه صنعت وتکنولوژی تغییر کرده است، امامشکل درون ذهنی ما هنوز برطرف نشده ،وآن " تنبلی در آموزش و آموختن و اندیشیدن" است،هنوزعادت نکرده ایم،که تاریخ خودمان رابنویسیم وبخوانیم ،به دیگر سخن مارا به نوشتن تاریخ خودمان وخواندن تاریخ گذشتگان عادت نداده اند،ومتاسفانه خودمان هم تمرین نکرده ایم.
چراگفته شده که ماراعادت نداده اند به خواندن ونوشتن تاریخ خودمان ؟ 
آری! ارسطویکی ازفلاسفه ی بزرگ یونان گفته است:
 "بزرگترین وظیفه ی حاکمان تربیت شهروندان است. " 
مترادف این عبارت رامشرق زمینیان نیزبه کار برده اند:
 "مردم برآیین بزرگان خویش هستند."
درهرکشوری سیاسیون حاکم این امکان واین قدرت را دارند،که اخلاق ومنش مردم راآنگونه که دربرنامه ی کشورداری خویش برنامه ریزی کرده اند،پیش ببرند،زیرامنابع مالی،اطلاعات ،رسانه، متخصصین وسایرتوانایی های لازم رادراختیار دارند .
تاریخ تجربه است،تجربه ای که برای بدست آمدن آن انرژیهای بیکرانی صرف شده،خونهای فراوانی ریخته شده،آرزوهای فراوانی زیرخاک رفته،زمانهای بسیاری صرف شده،ومابه خاطر تنبلی وندانم کاری به راحتی ازاین گوهرگرانبها واین گنج ارزشمند"تجربیات گذشتگان و امروزیها "چشم پوشی کرده،باکم توجهی خودرا ازاین ثروت بیکران ناکام می کنیم،ومجبوریم تجربیات گذشتگان راباهمان آزمون و خطا وهزینه های گزاف،دوباره تجربه کنیم.
تابخواهیم دوباره تجربه کنیم،واز تجربیات خودمان و گذشتگان بهرمند شویم،پیرشده ایم.
این می شود،که ماهمیشه  " مصرف کننده ی اندیشه ی دیگران وبرده ی فکری دیگران خواهیم بود."
نمونه ی بارز این کم توجهی،به کانونهای صنفی معلمان ایران است،معلمان امروزباوجوداینکه قشری فرهیخته هستند، امابه دلایل گوناگون (چه به دلایل فردی وچه سیاسی) باوجود گذشت 60 سال از عمرتشکلهای صنفی هنوزباکم توجهی و گاه تمسخربه این تاریخ وتاریخ سازان می نگرند. 
اساساآموزش وپرورش به فرزندان ایران زمین احساس به همنوع،توجه به عمق معانی،توجه به محیط، توجه به ارزشها،توجه به درد دیگران، توجه به مسئولیت اجتماعی، توجه به گره خوردن سرنوشت فردفرد جامعه به همدیگر و.... را یادنداده است .
 اساسا آموزش و پرورش به ما "توجه کردن به توجه " رانیاموخته است. بلکه بیشتر آنچه راکه ما آموخته ایم نه ازآموزش وپرورش وکتاب،بلکه ازخانواده و "محیط شفاهی" ماست.
مشکل دیگری که دررفتارمعلمان می شود دید،بی اعتمادی به هم قشرخودوحتی بی اعتمادی به خودشخص خویش است. 
برای فرهنگیان ایران "مرغ سیاسیون _ چه سیاسیون حاکم و چه سیاسیون بیرون از حاکمیت_ غاز است.
مانیاموخته ایم که خویشتن رابشناسیم، و کسی که نیاموخته خویشتن رابشناسد،چگونه میتوانددیگران رابشناسد،درد و نیاز وسخن ومنظورومقصودواندیشه وباورآنان رابشناسد؟
این مشکل گاه ریشه ی شخصی وتربیت خانوادگی،وگاه ریشه درتربیت سیاسی دارد.
اگردررفتارشخصی بیشترایرانیان تمرکز
کنیم، می بینیم که ایرانیان یامی خواهند پیشرویی یگانه وبی همتاوبی رقیب باشند_واگررقیبی برایشان پدیدارشود، اوراتحمل نخواهندکرد،وبه دنبال حذف اوبر خواهندآمد.و همه ی انرژی خویش را نه صرف تقویت واصلاح خودازراه نقد رقیب که صرف نابودی رقیب هرچند رقیبی بی آزار هم باشد،برمی آیند.
برداشتی که می شود این است :
ایرانیان به رقابت بیشتر از پیشرفت فکر می کنند،وانرژی مصرف می کنند‌.
یااگرنتوانستند،پیشرویی بی همتا و بدون رقیب باشند،پیروی بی چون چرا وچشم وگوش بسته خواهندشد.
یارهبری یگانه و بی همتا،بدون منتقد و بی رقیب، یا پیروی چشم و گوش بسته
سه شنبه 8 خرداد 1397برچسب:, :: 21:59 :: نويسنده : *** راه معلم ***

 

آشنایی بامحمدصادق شریعتی معلم ومترجم بیش از 30 اثر ارزنده ی جهانی

لطفا روی لینک زیر کلیک کنید

محمد صادق شریعتی را بیشتر بشناسیم

پنج شنبه 27 ارديبهشت 1397برچسب:, :: 1:55 :: نويسنده : *** راه معلم ***

 

 آشنایی بیشتر با معلمان هنرمند و نویسنده لطفا لینک زیر را کلیک کنید.

 

طلا نژاد حسن کیست؟

چهار شنبه 26 ارديبهشت 1397برچسب:, :: 23:25 :: نويسنده : *** راه معلم ***

 شیطان کی متولد شد؟

نویسنده : هادی میرزایی

 

 

  شیطان کی و چگونه زاده شد؟                                          

        می گويند فسيل شناسان موفّق به کشف فسيلی شده اند که مربوط به چهار و نيم مليون سال پيش است.از روی نقش های حک شده بر روی بدنه ی اين فسيل، بقايای دندان،فک و صورت و پای انسان نماهای قديمی مشاهده شده است.انسان نماهای قديمی همانند انسانهای امروزی به روی دو پا راه می رفتند و شکل و شمايلی شبيه انسان امروزی داشتند. به طوری که می توان آنها را اجداد بشر ناميد.سخن از انسان نما و انسان امروزی و تفاوت های فاحش ميان اجداد بشر و بشر امروزی از روند تکاملی انسان حکايت می کند.يعنی انسان نيز مانند ساير پديدهای نظام آفرينش روندی بالنده، پيشرو و پويا دارد.اگر اجداد ما انسانهای چهار و نيم مليون سال پيش باشند،بی شک بايد بپذيريم که در طبيعت و همگام با قوانين پايدار آن ، ما نیز روند تکامل را پیموده ایم..پس چگونه بايد در روندی حرکت زا و پيشرو وجودِ موجودی به نام شيطان را پذيرفت که خصوصيت بارز او وسوسه گری است ؟چهار و نيم مليون   سال پيش که انسان در دوران بي خبری در دامن طبيعت و همگام با نظام آن حرکت می کرد...... 


لطفا برای دانلود پی دی اف فایل اینجا کلیک کنید.

چهار شنبه 8 فروردين 1397برچسب:, :: 22:6 :: نويسنده : *** راه معلم ***

نوشته ی رسول بداقی

 قطعه سنگی در قله ی کوه "   ( تشبیه رفتارافراد در کنش های اجتماعی)

تکه سنگی را تصور کنیم، که در قله ی کوهی به صخره ی بزرگی چسبیده است.

این قطعه سنگ برای شدن و رسیدن باید 5 مرحله را بگذراند.

1.قطعه سنگ درمرحله ی چسبندگی :

2.قطعه سنگ در مرحله ی کنده شدن : 

3.قطعه سنگ در مرحله ی غلت خوردن : 

4.قطعه سنگ درمرحله ی رفتن برای رسیدن:

5.قطعه سنگ در مرحله ی رسیدن وآرام شدن :

 



ادامه مطلب ...
یک شنبه 21 آبان 1396برچسب:, :: 11:20 :: نويسنده : *** راه معلم ***

    نگرش و روش سیستمی درحل مسائل فرهنگی-اجتماعی

 

     با توجه به شرایط بومی ایران
 
                       باقری
.........   نهضت رنسانس،به عصر ماشین انجامید و چنان که "راسل ایکاف"     (russel ackoff) استاد بزرگ فلسفه ی علم و علوم سیستمها و از بانیان تفکر سیستمی معتقد است،"انقلاب صنعتی محصول عصر ماشین است و عصر سیستمها با ظرافت ویژه ای  از عصر ماشین زاییده می شود."  آنچه در این نهضت باعث انقلاب صنعتی و پیدایش ماشین و تکنولوژی گردید،جهان بینی و متدولوژی علمی آن بود.  ................
 
.....بدین ترتیب،پدیده های حیاتی،اجتماعی و تاریخی،همگی اموری جبری،مکانیکی و بر اساس قوانین فیزیکی قابل توصیف  یا تبیین تلقی می گردیدند.در این نگرش،پدیده ها حلقه های زنجیر علت و معلولی تصور می شدند که در آنها بین علت و معلول،رابطه یک طرفه وجود داشت و معلول بر روی علت خود بدون تاثیر بوده و بی گمان علت- معلول-دیگری  بود........


ادامه مطلب ...
یک شنبه 21 آبان 1396برچسب:, :: 1:39 :: نويسنده : *** راه معلم ***

  پیدایش کنیم ،یاری اش کنیم(افسردگی)

نسرین بهمن پور / کارشناسی ارشد مشاوره/ دبیر آ.پ کرج

مدت هاست ،وقتی به جراید وشبکه های اجتماعی رنگارنگ نگاه می کنم ،خبرهایی می شنوم که منطقم می گوید جامعه در حال درد کشیدن است، وبیماری  جانش را به لبش رسانده است ونا خود آگاه بغضی پنهان  گلوی جامعه را می فشارد که حکایت از دردهای پنهانی است که خودش را با افسردگی، پرخاش و خودکشی با اصطلاحا ت جدید وسبک جدید نشان می دهد .

هنوزاز ماه های اول سال تحصیلی   نگذشته ایم که باید حواسمان به  خودکشی ها ، پرخاش ها ، گوشه گیری ها...باشد تا خدای ناکر ده موردی از زیر چشم ما  نگذشته باشد ، انگار مد شده با اصطلاحاتی زیبا  و نازیبا ، با معنا وبی معنا، قدیم وجدید، وکلیشه های رایج از کلمه خودکشی صحبت کنیم وآن را زیر سوال ببریم، همه می گویند مگر چه چیزی در زندگی کم داشتی ،ای بابا پس اگر جای من بودی چکار می کردی،در زندگی برایت چه چیزی کم گذ اشتم ، عشق های امروزی همه بازیند واحساسی واین عشقِ واقعی نیست که تو احساس می کنی، چه کسی امروزه مشکل ندارد ، تو گذشت کن ، حالا وقت احساسی عمل کردن نیست ، کودکی را فراموش کن وفقط درس بخوان، شاید کسی شوی ،نخند!! زشته کسی بلند نمی خندد ، وقت برایت ندارم ؟ تو کسی نمی شوی،مجبور م تا آخر شب کار کنم تا مایحتاجت را فراهم کنم ، فریاد نزن ، شادی نکن،الآن وقتش نیست، اکسیژن  نخواه نداریم ، سایه.............



ادامه مطلب ...
پنج شنبه 18 آبان 1396برچسب:, :: 13:17 :: نويسنده : *** راه معلم ***

 

 

 

هاله صفرزاده

 روشی نوین در آموزش کودکان با قدمتی صدساله

آشنایی با شیوه‌ي آموزشی ماریا مونته سوری

 

شیوه‌های آموزش و یاددهی به کودکان موضوعی است که بسیاری از دانشمندان و محققان را به خودمشغول داشته است. روز به روز هم بر اهمیت این موضوع افزوده می‌شود، چرا که برای همه روشن است ،که دنیای آینده در گرو آموزش درست کودکان امروز است. هر چه این شیوه‌ها با دنیای کودکان هم‌خوانی بیشتری داشته باشند موثرتر خواهند بود . یکی از این شیوه‌ها که از عمر آن حدود یک قرن مي‌گذرد شیوه ای است که ماریا مونته سوری پایه گذار آن بود و به نام خود او مشهور است. شیوه‌ای که علیرغم قدمت صد ساله‌ي آن، همچنان نو و خلاقانه است و طراوت و تازگی خود را از دست نداده است. نوین ماندن این شیوه به شناخت دقیق مونته سوری ازطبیعت و دنیای کودکان برمی گردد.

 

برای آشنایی بیشتر با روش مونته سوری از نوشته‌های خود او مدد مي‌گیریم . او یادگیری را " فعاليتی پويا مي‌دانست كه تمام شخصيت يك كودك بايد درگير آن باشد» شخصيتی که به نظر او در 6 سال اول زندگی هر فرد شكل مي‌‌گيرد. به نظر مونته سورییک اشتباه اصولی در خانواده و مدرسه و ... به چشم مي‌خورد که همه به فکر فردای کودک هستند و هیچ کس وضع فعلی او را در نظر ندارد و این نقطه‌ای برای شروع..................



ادامه مطلب ...
یک شنبه 2 مهر 1396برچسب:, :: 16:27 :: نويسنده : *** راه معلم ***

 

پاسخ چند تن از همکاران ارجمند به پرسش :

"وظیفه ی اجتماعی /تاریخی  معلمان در شرایط کنونی جامعه درکلاس درس چیست؟"

  ناصحی فر/ اسلامشهر

درشرایط کنونی جامعه،وظیفه ی تاریخی/اجتماعی معلمان در کلاس درس چیست؟

یکم : معلمان نبایستی دانش آموزان را مثل طوطی بار بیاورند.

دوم : اندیشه کردن را به آنها بیاموزند.

سوم: درس مهارتهای زندگی را آموزش دهند.

چهارم : اکثریت دروس، نه به درد دنیا و نه به درد آخرت دانش آموزان می خورد، پس سعی کنند،یک مهارت طراحی،هنری،

ورزشی،کاربردی به فراگیران آموزش دهیم.

پنج :تفکر ،نقدو انتقادکردن و انتقاد پذیری را آموزش دهیم.

ششم: راحترام به حقوق شهروندی و عملیاتی کردن آن را در برنامه کاری قرار دهیم.

هفتم:از خرافات دوری کنیم و تلاش کنیم ذهن فراگیران را از خرافه گویی پاک کنیم.

هشتم ا رزشها و باورها و اعتقادات صحیح را نهادینه کنیم و از ضدارزش ها و تجمل گرایی و منفعت طلبی دوری کنیم.

نهم حس مسئولیت پذیری و پاسخگویی را در آنها افزایش دهیم.

دهم اسطره های ملی و علمی کشور در قدیم و جدیدرا معرفی کنیم. و برای ایجاد فردایی بهتر امید و نوید دهیم.

یازدهم  شادابی،جنب و جوش،نشاط،پویایی را به مدارس برگردانیم،البته احتیاج به خرد جمعی است.فضای غم و اندوه را از مدارس پاک کنیم.

  محسن محمدپور خراسان مرکزی

 

اگر بخواهیم در یک واژه بگوییم همان وظیفه ی مهم معلمان، فراهم کردن زمینه ی پرسش و پاسخ است.

چنین به نظر می رسد،معلمان یک رسالت بسیار مهم  دارند، و آن پرورش شهروندانی مسول و پرسشگراست.

این موضوع یکی ازشرایط لازم برای بهبود زندگی و ارتقا همه جانبه کشور می باشد.

ازدید نگارنده جامعه ی مایک جامعه کلنگی است، وبه راحتی آنچه ساخته رانابود می کند تابنایی نوبسازد !

 به همین دلیل پس از صد سال قانون گذاری و نظارت ،نمیدانیم وظیفه نمایندگان چیست؟

امروزه  همان را می خواهیم که صد سال پیش میخواستیم!

متاسفانه ما ملتی  پایدار،هماهنگ ، پیوسته و مستحکم  نیستیم .

 ماملتی آماده برای هیجان و حرکت های سریع و بدون نتیجه ایم، که ناگهان سیلاب میشویم و تخریب میکنیم ! و باز میسازیم  تا سیل راه بیندازیم وبنایی جدید را با همان سبک بر بنای قبلی و درهمان محیط ایجاد کنیم !!!

به جای تغییر تدریجی درجامعه وایجادساختارهای قدرتمنداجتماعی وتغییر از پایین و بدنه به تغییر از بالا معتقدیم و تاسف برانگیزاست که همیشه دنبال قهرمان و قربانی هستیم .

ای کاش براستی اراده کنیم :

 ازاین مهر با مهر ، حق سوال را برای دانش آموزانمان به رسمیت بشناسیم .

 و به آنها بگوییم سوال بپرسید و کسی سزاور تر از معلم برای پرسش و پاسخگویی نیست.

 به دانش آموزانمان بگوییم حتی حق دارید از رنگ پیراهنم نیز سوال کنید ، چون رنگ و نوع پوششم بر روحیه شما عزیزان موثر است .

جمعه 31 شهريور 1396برچسب:, :: 17:39 :: نويسنده : *** راه معلم ***

 مدیریت مشارکتی و نقش مدیریت کارامد در سازندگی جامعه و نسل آینده

داریوش ترکاشوند

یکی از مهمترین وظایف و هنرهای مدیریت آموزشی و نیروی انسانی سازمانها، شکوفاسازی استعدادها وبه فعلیت رساندن توانمندی ها وخلاقیت هاست.

 

بی گمان امروزه مدیریت مشارکتی از ضروری ترین شیوه های مدیریتی جهت رسیدن به اهداف مدیریت آموزشی و نیروی انسانی سازمان ها می باشد، این هنر مدیریت در نحوه انتقاد پذیری و تشویق کارکنان به مشارکت پذیری در تصمیم گیری ها و سیاست گزاری ها هر سازمان نمود جدی.....



ادامه مطلب ...
پنج شنبه 30 شهريور 1396برچسب:, :: 22:3 :: نويسنده : *** راه معلم ***

 معلمی که به جای تدریس سبزی پاک می کند! / بخش دوم  وپایانی

هاله صفرزاده          

 چطور شد معلم شدی؟

اول خواهرم معلم شد. او خیلی باهوش بود. خیلی هم سختی کشید. من یک هزارم خواهرم هم سختی نکشیدم. درس خواندن دختران را او در خانواده رسم کرد. تا قبل از اینکه او به مدرسه برود در خانواده‌ی ما نمی‌گذاشتند دخترها مدرسه بروند. خواهرم خودش رفت ثبت نام کرد. به مدیر مدرسه گفته بود که می‌خواهم مدرسه بیایم. با لباس خانه رفته بود. مدیر گفته بود برو با بزرگترت بیا. شما کارت ندارید؟ تو نمی‌توانی درس بخوانی. گفته بود پس چرا برادرم درس می‌خواند؟ من هم می‌خواهم درس بخوانم. بعد که فامیل فهمیدند او مدرسه می‌رود، تمام اقوام دخالت کردند که او را از مدرسه بیرون بیاورند. ولی برادر بزرگم نگذاشت. تنها فردی بود که در مقابل همه ایستاد و گذاشت ما درس بخوانیم. بعد، دیگر سیل دختران فامیل بود که به مدرسه رفتند.

من درس خواندن را سال 73 شروع کردم. البته خواندن تمام کتاب‌ها را ................



ادامه مطلب ...
پنج شنبه 23 شهريور 1396برچسب:, :: 2:51 :: نويسنده : *** راه معلم ***

  نویسنده : نسرین بهمن پور مشاور

آرامشم رابر هم نزنید.

او مدت هاست دیگر درد برایش درد نیست ، برایش لذتی توأم با آرامش وفرار از تمام دنیای واقعیست . او عاشق صدمه زدن به خودش است ،صدمه ای که من وشما اورا غیر باور وتحمل می دانیم او یک خود آزار است .پدیده ای که مدتهاست گریبان نوجوان وجوان سرزمینمان را فرا گرفته .

هر روزه شاهد پدیده ای هستیم تحت عنوان تیغ زنی ، خود آزاری (self Injury) وبه اصطلاح عوام "خون بازی" براستی این خون بازی چیست ؟از کجا نشأت گرفته ؟ چرااوبا خراش بدن خود ودیدن جاری شدن خون احساس لحظه ای راحتی می کند ؟وچرا وچرا های دیگر ...............



ادامه مطلب ...
دو شنبه 20 شهريور 1396برچسب:, :: 22:38 :: نويسنده : *** راه معلم ***

 

نگاهی به نقش نژاد ودین در پیشرفت جوامع


رسول بداقی

امروزه دربرخی گفت وگوها درجامعه ی شریف معلمان دواندیشه ی گوناگون یکی دین ودیگری ملیت ونژاد برای پیشرفت بشر به رقابت گرفته می شود.

برخی ازعزیزان فرهنگی نژاد را دلیل پیشرفت جامعه و دین راعامل سرکوب کننده ی پیشرفت می دانند.وبرعکس.

یکی ازعلمای فلسفه می گوید:

" تفاوت بین نخبگان وافرادمعمولی این است ،که افراد معمولی هرموضوعی را فقط ازیک زاویه بررسی می کنند،اما نخبگان به یک موضوع از زوایای گوناگون می پردازند."..................



ادامه مطلب ...
یک شنبه 19 شهريور 1396برچسب:, :: 18:30 :: نويسنده : *** راه معلم ***

  گفت و گو با معلمی که به جای معلمی سبزی پاک می‌کند. (بخش یکم)
                     هاله صفرزاده                               
دیگر در کوچه پس کوچه‌های شهرک‌های اطراف تهران، اثری از مدارس خودگردان افغان ديده نمي‌شود. مدارسی که در زیرزمین‌ها با همت جوانان باسواد مهاجر افغان برای سوادآموزی کودکان هم‌وطنشان ایجاد شده بود. این مدارس بسته شدند چرا که افغان‌ها باید به کشورشان برمی‌گشتند. در کنار بستن مدارس خودگردان، همان سال‌ها شهرداری ترفندي هم به ان‌جی‌او‌هایي زد که به بچه‌های افغانی درس می‌دادند. گفته بودند بیایید لیست بچه‌های افغان را بدهید تا ما سرانه‌ای به شما بدهیم. بعد هم معلوم شد تمام کسانی که اسمشان را به شهرداري داده بودند به افغانستان برگردانده شدند.
مدارس بسته شدند اما مهاجران به افغانستان برنگشتند یا اگر هم به زور فرستاده شدند بار دیگر با تحمل هزینه‌های گزاف بازگشتند. چرا که در افغانستان ِجنگ‌زده هنوز امنیت وجود ندارد، هنوز کاری نیست که بتوان با آن گذران زندگی کرد. شرایط آنقدر بد است که دشواری‌های زندگی در ایران را به جان می‌خرند و باز می‌گردند و در این گیرودار ِ رفت و آمد و "کارت اقامت"و "مهاجر غیرقانونی" و "دیپورت" و "بازگشت" و ... این کودکان هستند که از تحصیل محروم می‌شوند. این کودکان هستند که به جای درس و تحصیل و بازی..........  

(پایان بخش یکم)



ادامه مطلب ...
جمعه 17 شهريور 1396برچسب:, :: 22:31 :: نويسنده : *** راه معلم ***

 

صفرزاده دبیر مشاور مدارس تهران    

تربیت،فرزندان وخانواده/بخش دوم و پایانی

 1.  کودکان باید قبل از مدرسه رفتن بتوانند کارهای شخصی خود را انجام دهند و بهداشت فردی را رعایت کنند. آنان باید بتوانند خودشان لباس بپوشند. نظافت کنند. ظاهر آراسته و تمیز داشته باشند و کارهای شخصی خودشان را مستقلا انجام دهند. کودکانی که این توانایی را نداشته باشند، از طرف همسالان و اولیای مدرسه مورد پذیرش قرار نمی‌گیرند.

 

2.  کودکان پیش از دبستان باید بتوانند با همسالان خود و بزرگترها رابطه برقرار کنند. برای این امر والدین می توانند فرصت دیدار با افراد مختلف را برای فرزند خود بوجود آورند. باید فرزندانشان را تشویق کنند تا با همسالان‌شان بازی کرده و از طریق شرکت در گروه آنان نیازهای خود رابرآورده کنند. باید آنان نحوه معاشرت و برخوردهای اجتماعی را بیاموزند. رفتن به مهد و شرکت در کلاس‌های آمادگی این آمادگی ها را تا حد زیادی فراهم می کند.

3.  لازم است والدین روش های صحیح ایجاد نظم در کودکان را بیاموزند. کودکانی که در خانه با رعایت نظم و ترتیب آشنا هستند. سریع‌تر با قوانین انضباطی مدرسه سازگار می‌شوند..............



ادامه مطلب ...
یک شنبه 5 شهريور 1396برچسب:, :: 1:44 :: نويسنده : *** راه معلم ***

فرزندان ،خانواده و تربیت/بخش یکم 

صفرزاده/ ذبیر مشاوره آموزش وپرورش  

 فرزندان تو

فرزندان تو فرزندان تو نیستند

آنان پسران و دختران زندگی در تمنای خویشند

آنها از طریق تو می‌آیند، نه از تو

و با اینکه با تو ‌اند ، به تو تعلق ندارند

ممکن است محبت و عشق خود را به آنها بدهی

ولی افکارت را هرگز، افکارشان متعلق به خودشان است

می‌توانی مثل آنها باشی

اما هرگز نخواه آنها را همانند خود بسازی

ممکن است خانه‌ای برای جسم‌شان بسازی

ولی برای روح‌شان هرگز....................



ادامه مطلب ...
پنج شنبه 2 شهريور 1396برچسب:, :: 21:50 :: نويسنده : *** راه معلم ***

 هنر چیست؟ /زهرا محمدی / دبیر هنر آموزش و پرورش تهران

 چکیده:   

هنر منشاء هستی ست. هنرمند خالق هنر. تاثیر هنر بر روح افراد امری غیر قابل انکارست. آنچه در این پژوهش بدان توجه ویژه می شود ارتباط بین هنر هاست و منشاء ذاتی هنر که می توان از آن به منابع وجود دست یافت. تعامل میان هنر ها می تواند عالم را دگرگون کند تعامل میان انسانها و فرهنگ ها را به وجود میآورد ومی توان از این طریق به منابع ذاتی بیشماری دست یافت. و آثار هنری متفاوتی خلق کرد که یقینا از ویژگی های ارزشمند تری برخوردار بوده و نه تنها از اثرات قبلی هنر بر انسان بهره برد بلکه اثرات دیگری را بوجود آورد. در عین حال تعامل میان هنر ها باعث می شود هنر و پیام هنرمند از حالت تنهایی ایستایی و انزوا خارج شود و در مسیری پویا و سرنوشت ساز قرار گیرد که همانطور که گفته شد باعث خلق آثار خلاقانه تری ست. لازم به ذکرست که روش پژوهش در اینجا روش کتابخانه ایست و از روش تحلیلی- توصیفی مورد مطالعه قرار گرفته است.    ................................



ادامه مطلب ...
شنبه 21 مرداد 1396برچسب:, :: 19:5 :: نويسنده : *** راه معلم ***

 زندگی پر از نشاط ایرانیها

      شهرام بیکی / یزد                    

آیا  می دانید چرا ما ایرانی ها  اینقدر شادیم و دیگران  از ته دل حسرت زندگی ما را می خورند ؟

   بیایید ببینیم  یک روز یک ایرانی چگونه سپری می شود :

صبح که بیدار می شویم خسته به نظر نمی رسیم چون همسایه ها تا آخر شب بیدارند و سر و صدای آنها خواب راحت را از ما نمی گیرد .آنها پیوسته به ما یاد آوری می کنند که بیدارند ، مراقب  همه چیز هستند و ما باید بدون نگرانی راحت بخوابیم . وقتی به سراغ صبحانه می رویم چند لقمه بیشتر از گلویمان پایین نمی رود چون بهترین نعمت خداوند به بشر یعنی گندم آنچنان به نان تبدیل شده است که یا آنقدر خشک است که دندانهایمان قدرت جویدن آنرا ندارد یا از بس خمیر است از دهانمان آویزان می شود . بهر حال این نوع نان پختن در کشور ما مزیت های زیادی دارد که مهمترین آن قوی شده ماهیچه های فک و صورت است . لباسها را پوشیده و از خانه خارج می شویم اما تعجب نمی کنیم که همسایه باز هم ماشینش را جلوی درب گاراژ ما پارک کرده است و ما باید نیم ساعتی منتظر.................



ادامه مطلب ...
پنج شنبه 7 ارديبهشت 1396برچسب:, :: 17:35 :: نويسنده : *** راه معلم ***

  سهیل میرزایی    

دبیرهنرستان کشاورزی مهرگان  ناحیه  ی 3 کرمانشاه ،کارشناس ارشدکشاورزی

بررسی آئین‌‌های ایرانیان باستان ونقش دین زرتشت درساختاراجتماعی وفرهنگی وارتباط آن با کشاورزی

چکیده

در دوره‌ای که ما زندگی می‌کنیم با تمام ادعاها و اکتشافات و نوآوری‌ها باز هم دچار ناتوانی‌هايي در ادارۀ مشکلات زندگی و عواقب کارهای خود هستیم. کشورها وا قوامی که ازلحاظ مادی و درآمد ملی در رده‌های بالای آماری قرار دارند، اما باز مشکلات روحی و روانی گریبان‌گیر آنهاست. در جای دیگر مشکلات زیست محیطی وآلودگی هوا  آنقدر شدید است که نفس کشیدن هم مشکل است، بحران‌ها و فقر غذايي در جایی دیگر از کره خاکی بیداد می‌کند. اما هدف از نوشتن این مقاله که بروش تحقیق کتابخانه‌ای است، بیان این مطلب است که ایرانیان باستان  چطور در زمانی که سرزمین‌ها وکشورهای زیادی حد و مرز و  مدنیت مشخصی نداشتند،  به علوم زمان خود و حتی خیلی جلوتر از دیگر قوم ها زندگی می کردند و در قالب  معادلات دقیق ستاره‌شناسی و علمی و فنون پیشرفته کشاورزی و اجتماعی دست به تدوین یکسری تعلیمات و قوانین زدند که توانستند سعادت و کامیابی را برای مردم خود  و حتی ديگر ممالک دنیا به ارمغان بیاورند، کارهایی که بزرگان دنیا خواسته و ناخواسته به آن اذعان داشته‌اند. کاوش .............



ادامه مطلب ...
سه شنبه 5 ارديبهشت 1396برچسب:, :: 22:54 :: نويسنده : *** راه معلم ***

 

کبوترهاآب ندارند!

عبدالرضا قنبری صادق هدایت

خانه ی هدایت در تهران خیابان  کوشک،(نزدیک میدان فردوسی) قرار دارد. خانه ای که حتا نسبت به معماری خانه های امروز نیز بزرگ و زیبا ست. خانه ای با معماری رایج هشتاد و نود سال پیش تهران، با ایوان و حیاط درختکاری شده و دلباز، که البته امروز دیگر از درختانش، که هدایت با دست های خود در زمین حیاط  کاشته ،اثری نیست.



ادامه مطلب ...
دو شنبه 20 فروردين 1396برچسب:, :: 23:42 :: نويسنده : *** راه معلم ***

 

 مانیفست هفته بیجاری  /  اسدالله حیرانی 

 

بازهم انتخابات ریاست جمهوری و شوراها در راه است. دوباره سینه های بسیاری برای پیروزی یک جناح سیاسی یا کاندیدایی خاص، چاک می خورد و نوحه خدمت به خلق الله با سماعی عارفانه، دم گرفته می شود. 

یک بار دیگر هرآرزوپخته ای برای سوارشدن بر سمند راهوارآرزوهای خود، آسمان ریسمان می کند تا بلکه ثابت نماید نسخه اصلی گنج، همان است که او درآستین دارد. 

یکی برای وصال شاهد آرزو، خود را به ریش اصولگرایی می بندد و دلواپس هوس هایی می شود که در نهانخانه آمال خود، پخته است. آن دیگری باژگونه غش می کند و چپ و راست دل ریسه می رود تا اصلاحات را در قاب منافع شخصی و آرمان های خود به تصویر بکشد. افرادی دیگری نیز هستند که سوگندنامه برائت از هرگونه مرام سیاسی و تعلق حزبی را با گردنی افراخته به عنوان سند افتخار خویش جار می زنند تا سرمایه ارزان صعودشان به قله سیاست قرارگیرد. .................


ادامه مطلب ...
سه شنبه 8 فروردين 1396برچسب:, :: 1:43 :: نويسنده : *** راه معلم ***

 

نسرین بهمن پور / کرج                

رنگ خاکستری شهر من !

آیا ترس وفقدان احساس در آنها موج می زند که آسمانش هم در خشندگیش را از دست داده . 

اصلا خصوصیت خاکستری ها بی تفاوتی است   ، عدم مشارکت ، سستی وتنبلی وانزواست . وهر کس از کنار هم نوعش می گذردو انگار هم شعوری نمی یابد  . خواه زن ، مرد ، کودک ، کودک کار ودست فروشی تنها یا مردمی عجول برای رسیدن به محل کار با دستمزدی هرچند ناچیز.
آیا ما اسرار آمیز شده ایم ودر دل این رنگ گسترده شده ایم . شاید به دنبال انتقام از خودیم یا شاید فرار از تمام واقعیت هایی که عاملش بودیم ولی اکنون ناتوان در تقابل با آن ،این من ،این خود، من خودی که تیرگی درونش اجازه دوست داشتن وزیبایی را نمی دهد اگر هم بدهد از سر نیاز است . یا شاید ما مردمانی هستیم که دوست داریم زیرک ودست نیافتنی باشیم . تا نشان دهیم زیبای ها برایمان مفهومی ندارد . 


ادامه مطلب ...
چهار شنبه 25 اسفند 1395برچسب:, :: 19:1 :: نويسنده : *** راه معلم ***

  میل به خلاقیت  / فریده آژیر                    

میل به خلاقیت در تمام طول تاریخ ودر میان تمام جوامع بشری دیده می شود ،خلق اسطوره ها در فرهنگ های گوناگون بیانگر این میل است .میل به خلق کردن،لذت از آفرینش ومیل به تصاحب مخلوق است،این عواطف در تجربه ما نمایان است .حس لذت بردن ورضایت از فرایند خلاقیت بخشی از همه تجارب ماست ،ممکن است این تجربه یافتن راه حل برای مشکلی باشد .یا نوشتن مقاله ای که درک مارا گسترش داده است ویا ساختن قطعه ای موسیقی ...................



ادامه مطلب ...
چهار شنبه 18 اسفند 1395برچسب:, :: 19:4 :: نويسنده : *** راه معلم ***

 

به گناه زن بودن !  

نسرین بهمن پور کرج 

حالا او دیگر نگاهش به دنیا نگاهی پرسشگرانه است. چرا من را باید دیگران برای عشق انتخاب کنند؟ چرا در پستوی خانه دل ، آن را پنهان  کنم ودر تنها ترین تنهاییم اشک بریزم؟ چرا باید به جرم زن بودن ،کودکیم  باکلمه ی " تو یک دخترهستی" نباید و نباید ها تباه شود. نبایدهایی که برای جنس دیگر امتیاز است .خنده هایم با نگاه سنگین او (مرد) به لبم بخشکد چرا که خنده زن نباید دیده شود . بازی های کودکانه ام بخاطر وجود جنس زنانه ام باید ممنوع شود،



ادامه مطلب ...
دو شنبه 16 اسفند 1395برچسب:, :: 21:44 :: نويسنده : *** راه معلم ***

 

فریده آژیر / دبیر آموزش و پرورش     

 

منشامطالعات نوین درزمینه فراگیری کودک «عصرنوزایی»

 در عصر نوزایی قرن  16-17-18جهان فلسفه عرصه بحث وجدلی بود ،که میان تجربه گرایان ازیک سو وخردگرایان از سوی دیگر در گرفته بود .آرا  وعقاید هردو  گروه اثرات خاصی در نحوه بررسی روانشناسی زبان وفراگیری زبان کودک بر جای نهاد .

مکتب تجربه گرایان : این مکتب فلسفی ،رهآوردی بریتانیایی است ،واز "جان لاک" تا "دیوید هیوم" دنبال می شود،این فلسفه منشا کلیه دانش بشری را تجربه می داند .



ادامه مطلب ...
شنبه 7 اسفند 1395برچسب:, :: 20:5 :: نويسنده : *** راه معلم ***

نادر پور خانی / گیلان                                   

نقدی بر یک گفتار 

دوستان! معلمین فرهیخته!

 دگربار از همه ی مخلصین می خواهم وجیزه ی این برادر کوچک خویش را با نگاه ارام_ سوای پیش داوری های معمول_ بخوانند؛ وبعد از آن،  کلام دیگری نخواهم داشت:

متن ذیل پاسخ عزیزی ست؛که فرموده بود:همه ی مشکلات وطن از علوم انسانی ماست!

و صاحب این قلم در پاسخش آورد: .............



ادامه مطلب ...
جمعه 6 اسفند 1395برچسب:, :: 21:59 :: نويسنده : *** راه معلم ***

 من به تنگ آمده ام :

مهسا غلامعلی زاده،22 ساله ، فرزند خانواده ای فرهنگی(پدر و مادر هردو فرهنگی) ساکن کرج، لیسانس حقوق ازدانشگاه تهران، که رنج هموطنان، روحش را آزرده است،قلم برداشته وبه تاوان گناه ناکرده جوهرقلم و اشک دیده را درهم آمیخته وبرقلب صاحب دلان ، به سان تار نوازندگان زبردست و بااحساس ،آهنگی اندوهگین نواخته است،به سنگینی اندوه دردمندان ایران زمین ورنجبران تاریخ بشر،اینک بخوانیم تا بدانیم :

بنی آدم اعضای یک پیکرند    که د رآفرینش زیک گوهرند

چو عضوی به دردآورد روزگار    دگر عضو هارا نماند قرار

توکز محنت دیگران بی غمی     نشاید که نامت نهند آدمی

راستي تا به حال از خودمان پرسيده ايم "مرکزاحساس " ما كجاست؟اينكه چه شود تا جان بر كف دست،گلوله پيش رويمان و باتوم از پشت سرمان به خيابانها دل ببنديم وتا رسيدن به خواسته هايمان دلتنگ خانه نشويم؟..............



ادامه مطلب ...
دو شنبه 25 بهمن 1395برچسب:, :: 23:45 :: نويسنده : *** راه معلم ***

 

رشد جامعه شناسی ادبیات درایران

   نویسنده : فریده آژیر    

 

جامعه شناسی ادبیات درغرب حوزه جا افتاده ای  است ،که با وجود چهره های بارزی همچون آرنوند هاورز،جورج لوکاچ،لوسین گلدمن،والتربنیامین ،ژاک دریدا و غیره توانسته اند هم به غنای دانش ادبی یاری رسانند، وهم به شناخت عمیق از رشد اندیشه وتحولات  اجتماعی بیافزایند .

در ایران به جز چند چهره ی شناخته شده هم چون  امیر حسن آریان پور ،علی اکبر ترابی ،جعفر پوینده که عمدتا به ترجمه ی آثار مربوط به جامعه شناسی ادبیات پرداخته اند، زیرا جامعه شناسی ادبیات ایران چندان گسترده نبوده است. ......................



ادامه مطلب ...
یک شنبه 24 بهمن 1395برچسب:, :: 17:54 :: نويسنده : *** راه معلم ***

 

وظیفه ی اجتماعی معلمان درکلاس درس چیست؟

نشانی سانسور شده ی این مقاله در سایت آفتاب

رسول بداقی                               

وظیفه ی اجتماعی وتاریخی معلمان درکلاس فقط تدریس کتاب های درسی نیست.

میلیونها انسان درکره ی زمین هست،که معادلات ریاضی را نمی دانند،پایتخت دهها کشور را نمی دانند،نمی دانند،ابرهای باران زا چه نام دارند ،ویاچه رنگی هستند،نمی دانند گستره ی حکومت فلان سلسله ی پادشاهی ازکجاتاکجا بوده است،نمی دانندبازها واسیدهاچه نقشی درهستی دارند،نمی دانند،منظومه شمسی چندسیاره دارد،حتانمی دانند،قلب شان درسمت چپ است یاراست،امامی دانند ،کدام همسایه دوش سرگرسنه بربالین نهاده است،اندکی ازنان شب شان را باآنها قسمت می کنند.................



ادامه مطلب ...
یک شنبه 24 بهمن 1395برچسب:, :: 17:35 :: نويسنده : *** راه معلم ***

 غفار دیندار ،معلم    

سرزمین ما

سرزمین ما،سرزمین بزرگ ، زیبا وثروتمندی است. کشور ما در آستانه ی یک

تحول بزرگ وعمیق است. مردم ما بیش از یک صد سال است، که برای استقرار

دموکراسی ، حاکمیت قانون ، آزادی بیان و اندیشه و حقوق بشر مبارزه می

کنند؛ اما هنوز به خواسته های دست نیافته اند؛ اما این یک حقیقت تاریخی است، که

در آخرین مرحله و فاز گذار به دموکراسی هستیم.



ادامه مطلب ...
جمعه 22 بهمن 1395برچسب:, :: 21:6 :: نويسنده : *** راه معلم ***

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد

مابرای رسیدن به دموکراسی،بایدازکودکان آغازکنیم ////////////// ///////////////
درباره ی سایت

به سایت اندیشه وهنر معلم خوش آمدید.>>>>>>>>>>>> راه معلم : ماناچاریم دموکراسی راازکودکان آغازکنیم. / تنهاراه رسیدن به دموکراسی آموزش وپرورش است./ آموزش دموکراسی ازگفت وگو آغازمی شود./کودکان رابایدبه شنیدن حرف همدیگرعادت دهیم/ وجدان بیدار/ پذیرش منطق /تعادل عقل و احساس / پرهیزازمفت خوری / رعایت قانون جمع / برتری منافع جمعی بر منافع فردی / این تفکر که "هیچکس بدون اشتباه نیست."رابایدبه کودکان بیاموزیم. /// اصل ۳۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی : دولت موظف است وسایل آموزش و پرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم سازد و وسایل تحصیلات عالی را تا سر حد خودکفایی کشور به طور رایگان گسترش دهد. //// اصل ۲۶ قانون اساسی جمهوری اسلامی : احزاب، جمعیت‏ها، انجمن‏های سیاسی و صنفی و انجمنهای اسلامی یا اقلیتهای دینی شناخته‌شده آزادند، مشروط به این که اصول استقلال، آزادی، وحدت ملی، موازین اسلامی و اساس جمهوری اسلامی را نقض نکنند. هیچ‌کس را نمی‌توان از شرکت در آنها منع کرد یا به شرکت در یکی از آنها مجبورکرد.
تنهاراه رسیدن به دموکراسی آموزش وپرورش است ..........
">
تازه ها
نويسندگان


خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 11
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 11
بازدید ماه : 43
بازدید کل : 5506
تعداد مطالب : 169
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1